2013!

»Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förr?
jaa, man får ju inte vara tråkig :)

»Nyårslöften?
har aldrig fattat detdär med nyårslöften.. om man inte är nöjd med nått borde man göra en förändring direkt, inte skjuta upp det till nyår!

»Vilka länder besökte du?
frankrike, england, spanien & finland :)

»Vad önskar du att du inte gjort?
att jag inte slösat bort ett halvår på en idiot..

»Bästa minnet från 2013?
för många för att välja bara en.. men resor, alla utgångar, livia kom till världen, när jag & paulina bokade resan till kap verde osv.

»Bästa köpet?
kan man säga resan till kap verde?

»Vad spenderade du mest pengar på?
mat & dricka, haha..

»Gjorde någonting dig riktigt glad?
självklart mina fina vänner, mamma, jocke, släktingar osv.

»Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
var både gladare & ledsnare än jag någonsin varit..

»Dog någon som stod dig nära?
min lilla mårten.. ♥

»Vad var din största framgång 2013?
var väldigt duktig på att träna (tills jag började jobba på bauhaus..)

»Vad önskar du att du gjort mer?
varit ännu mer spontan!

»Hur tillbringade du julen?
hos mormor med jocke, mamma, elisabeth, therese :)

»Blev du kär i år?
svårt att säga nu i efterhand eftersom han gjorde mig så illa..

»Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
parfym, krämer, väska osv.

»Hur skulle du beskriva din stil år 2013?
chill till vardags, men desto mer fixad till fest, haha..

»De bästa nya människorna du träffade lärde känna?
måste nog säga bella & paulina - kände båda innan, men vi har kommit varandra närmare iår, love you!

»Är det något du sakna 2013 som du vill ha år 2014?
inget speciellt, hoppas bara att det blir ett bra år!

»Vad ser du mest fram emot med år 2013?
kap verde med paulina såklart, hennes födelsedag där, livias dop, min födelsedag, alla skivor, våran skiva, ska kanske till london, flaket, studenten!!, sommarlov - ska förmodligen resa massa osv. 

-

att vakna upp & inte kunna röra sig för att precis varenda liten kroppsdel gör ont.
att vakna upp & veta att det inte var en dröm.
att veta att det faktiskt hände på riktigt.
att veta att nu händer de.
de jag velat så länge jag kan minnas.
de klart att de gör ont, men dendär smärtan är så jävla värt de!

Fransar, lugn kväll osv.

drog till skarpnäck för att fixa fransar, blev kvar där ett par timmar. sen följde jag med mami till ica & handlade. kom hem för ett tag sen.. har ätit god mat & nu ska jag bara ta de lugnt, håller på att bli sjuk..


Svar på kommentar.


svar: jo, visst kan jag de! 

två cliniquekrämer (de andra följde med..) av mami, en väska av elisabeth, nagelförlägning av therese & dia, tårtbestick av mormor!

 

Grattis mormor!

vaknade tidigt.. chillade hemma hela morgonen - kollade tv, packade lite, lagade paella osv. runt tre drog jag till mormor för födelsedagsfika med henne, margot, elisabeth, therese, dia & livia :) 

sen skjutsade margot mig till gymmet - körde 30min cykel + ben/rumpa! sen drog jag hem & duschade. lite senare drog jag till pernilla :) vi kollade "the conjuring", spelade kort osv. 

Lördag

följde somsagt med paulina till skarpnäck, för att hon skulle göra fransar. sen drog vi till söder, åt kinamat (y) efter maten drog vi till henne - kollade "1408", psykos skräckfilm..

sen hämtade martin oss :) vi drog vidare till nacka för att kolla nått övergivet mentalsjukhus, inga kommentarer på de, haha.. sitter iallafall på bussen påväg hem nu.


-


Fredag & lite lördag

igår (fredag): drog till bauhaus för att jobba 10 - 14.30, de hade blivit strul med schemat, men fick jobba ändå.. sen drog jag direkt till gynmet - körde 30min crosstrainer + lite allt möjligt, var dock helt seg i kroppen.. sen kom paulina till mig :) vi åt middag + fruktsallad (y)

lite senare hämtade gabriel & gerges oss :) vi drog till ett vattenpipaställe i hässelby. chillade där ett par timmar, innan vi drog till mig - där vi kollade "insidious 2", jag & paulina gömde oss i garderoben, haha! slutade med att hon sov hos mig.

idag (lördag): känns verkligen inte som lördag.. vi vaknade & åt frukost. nu sitter vi i skärpnäck, väntar medans hon gör fransar. hoppas på att få en tid jag med innan vi åker :)))

Annandag jul

efter bara två timmars sömn vare bara att ta sig upp & till bauahus, blev jobb 08.45 - 18.15. sen drog jag hem & åt god mat (y) sen skulle jag ha lite filmmys, men somnade runt 21.30 med geishan bredvid mig ♥♥

Juldagen

onsdag: vaknade tidigt, så hann dra till gymmat - körde 30mim cykel + ben/rumpa! drog direkt till mormor, duschade där. sen körde vi en repris på julafton - glögg, julbord, fika, tvtittande, mys med livia osv.

sen drog jag hem & fixade mig. lite senare mötte jag pernilla :) vi drog till pg - där paulina, hennes bror & hans kompisar var :) vi förade lite, innan vi drog vidare till mp, haha.. men de var kul! träffade massa man känner där & så. avslutade kvällen med pommes på träffen, innan jag tog nattbussen hem..


Julafton

började med att dra ut & springa - blev nästan ner till lövsta & en promenad hem! sen drog jag hem & duschade, innan vi hälsade på karin ♥ l

ite senare drog vi till mormor - där det bjöds på glögg, julbord, kalle anka, fika, mer tvtittande, julklappar, mys med livia osv. älskar julafton, så mysigt & tack för alla fina julklappar!


Dan före dopparedan

vaknade runt åtta imorse.. drog till vårdcentralen för att kolla upp en sak.. sen drog jag direkt till gymmet - körde 30min cykel + ben/rumpa! sen drog jag hem & bara chillade - duschade, åt god mat, kollade tv osv. lite senare drog jag förbi jakan, köpte nya linser. sen blev de jobb 15.25 - 20.15.


+ + + +


Blir så trött på sånthär..


Cash is king

guess what? idag har jag jobbat 8.45 - 16.15, ovanligt va? efter jobbet drog jag till mormor - där även elisabeth var :) åt upp hennes kakor, hehe.. sen drog jag hem & åt god mat (y) annars har jag bara chillat hemma - kollat solsidan, slagit in julklappar osv. ska kolla film & sen sova, är helt slut..


Chillz

skulle jobbat 8.45 - 15, men stannade kvar till 18.35. bästa mami kom med donken eftersom jag inte hade ätit nått (y) efter jobbet drog jag hem & åt, igen haha..
lite senare drog jag till pernilla :) vi kollade "hur många kramar finns de i världen", åt chips, dipp osv.

Julavslutning, 18årsfest osv.

igår (fredag): drog till skolan för att kolla på julshowen, man kan väl säga att våran skola är lite speciell.. sen drog jag till gymmet - körde 30min cykel + ben/rumpa, kändes riktigt bra! sen drog jag hem, fixade mig & sen kom mami med thaimat (y)

efter maten drog jag till pernilla :) vi drog vidare på 18årsfest i hässelby. slutade med att jag mötte chris :) vi drog till hans kompis & chillade. kom dock inte hem fören 06.00..

idag (lördag): efter bara två timmars sömn var de bara att ta sig upp & till jobbet..


Overkligt..

om mindre än två veckor drar vi till AFRIKAAA!!


Två veckor kvaaar!!

ledig idag, sov ut för första gången på jagvetintehurlänge, så skönt! sen drog jag till centrum för att handla åt mami, passade även på att sola (y) annars har jag bara chillat hemma - kollat tv, druckit minst fem koppar kaffe, ätit gott osv.

lite senare hälsade jag på karin, lämnade en blomma & kort ♥ sen skjutsade mormor mig till bauhaus, blev jobb 16.00 - 20.30. nu måste jag ta tag i lite grejer..


22:30

fick oväntat sovsällskap av paulina inatt :) övningskörde till skolan imorse. annars rullade dagen på somvanligt - kollade film & åt bullar på franskan (y) efter skolan drog jag till jakan, fördröjde tiden på bibblan, haha.. sen blev de jobb 15.25 - 20.20. kom hem, åt god mat & nu kollar jag ph!


Fyfan för allt!

fyfan vilken natt, vilken morgon, vilken dag.. fyfan för allt! stannade hemma från skolan.. har iallafall fotat lite (till en skoluppgift..) sen drog jag ut & sprang - blev nästan ner till lövsta & en promenad hem! sen drog jag till bauhaus, blev jobb 15.25 - 20.30. nu väntar jag på paradiseee.


När sociala medier blir en överdrift och löjligt istället

Facebook, instagram, bloggar, skype och twitter är bara några få exempel på sociala medier som påverkar vårt samhälle enormt.  Många av oss lägger dagligen upp saker på dessa medier som vi gör, vad vi äter, vad vi har på oss, vad som händer i våra liv och så vidare. Min åsikt är att det har gått långt över alla gränser när ett förhållande visas upp på instagram. Jag kan förstå att man lägger upp exempelvis ”Nu ska jag och killen gå på bio”, men inte när man bara har känt varandra en kort tid och förklarar sin kärlek på instagram. 

Min kompis åkte till Iran för ett par månader sedan. Han var inte borta mer än ett par veckor, men lyckades ändå träffa ”the love of his life”, en flicka på 14 år. Han själv är 21 år gammal. Det var först när han kom tillbaka till Sverige som jag fick reda på att han var förlovad med den här unga flickan som är kvar i Iran. Det värsta är sättet jag och andra fick reda det på… Nämligen genom instagram! 


När jag var inne på sociala medier hade han lagt upp ett flertal bilder på henne, på deras ringar och i mina ögon smaklösa collage på dem ”tillsammans”, ungefär på samma sätt jag själv gjorde när jag var 14 år. Jag noterade även att hans bästa vän kommenterat en förvånad gubbe till det han lagt upp…

Först trodde jag att allt det var ett skämt! Annars hade ju hans bästa vän och jag som god vän vetat om det? Men, tydligen inte. Att man inte berättar för sina vänner, men lägger upp en bild och kommentar på instagram är skrämmande! Vart är världen på väg?

Jag träffade honom ett par veckor efter allt detta hemma hos honom In Real Life, IRL, och han berättade att ”det var hans familj som gift bort honom och han kunde inte göra någonting åt det”.  Jag förstår att det går till så här i vissa andra länder, men det blir så fel här i Sverige. Vi är inte vana med tvångsäktenskap och barnäktenskap.

Dagen efter jag varit där börjar den här flickan följa mig på instagram. Jag frågade henne om anledningen till detta och hon påstod att ”hon ville veta mer om sin fästmans vänner”. Jag förstår henne, det kan inte vara lätt att sitta på andra sidan jordklotet i ett land med en annan kvinnosyn medan han kan göra exakt vad han vill här i Sverige. De har trots allt bara känt varandra i en vecka, så tillit är kanske ingen självklarhet. Trots detta har de faktiskt förlovat sig.

För mig blir det skrattretande när hon väljer att följa mig på instagram, som om jag skulle lägga upp hela mitt liv och exempelvis lägga ut en bild med texten ”Hej! Nu står jag här utanför din fästmans hus”.

En konversation som irriterade mig var när hon bland kommentarerna sa att ”Hon började följa mig för att lära mig hur man lämnar förlovade människor ifred”. För det första var det hon som började följa mig. Sedan lägger hon upp cirka tio bilder om dagen på sig själv, på honom, deras ringar och smaklösa collage på dem ”tillsammans”. Hon skriver även ”Hur mycket hon älskar honom”, lägger in pussgubbar och hjärtan i överflöd. Jag vet inte vad ni anser? Men jag menar att detta beteende enbart visar på osäkerhet och omognad. Men som sagt jag förstår henne på ett sätt. Hon är ung och lever långt ifrån sin fästman.

Det jag däremot inte kan förstå är anledningen till att en ung man på 21 år som vuxit upp i Sverige går med i detta i mina ögon löjliga beteende. Instagram är en social media och jag anser att man ska hålla vissa saker för sig själv och att man inte behöver visa upp sitt privatliv för hela världen ”Hur mycket man älskar varandra” och ”Hur mycket man litar på varandra”. Ska de även lägga ut sina kommande meningsskiljaktigheter och gräl på instagram och facebook för att visa världen att de hatar varandra och ska göra slut?

För mig blir deras beteende löjligt och patetiskt... Speciellt med den stora ålderskillnaden i denna relation och för att jag vet att det inte handlar om äkta kärlek. För kär… Det blir man inte på en vecka! 


Inte långt kvar nu..

försov mig imorse & missade fösta lektionen, fan.. annars rullade skoldagen på, kollade "en oväntad vänskap" & åt godis på franskan (y) efter skolan drog jag hem, åt god mat, lussekatter osv. helt hungrig ju! lite senare drog jag till gymmet - körde 30min cykel + ben/rumpa! nu blire ph & nått gott (y)

vill vara brun igen, men snart så!


Saknar mitt hjärta ♡♡


Tredje advent

vaknade tidigt imorse, så har hunnit med en hel del idag. började med att baka lussekatter med mami (y) sen hälsade vi på karin ♥ lite senare övningskörde jag till stan - där vi kollade runt lite, köpte julklappar osv. sen blev de hem för tacomys framför solsidan (y) helmysig dag måste jag säga!


Fredag & lördag

fredag: försov mig & missade min enda lektion..chillade hemma hela dagen istället - kollade tv, åt god mat osv. sen drog jag till gymmet - körde 30min cykel + lite allt möjligt! sen kom mami hem med thaimat (y)

lite senare drog jag till paulina :) vi förade lite & så. efter massa ändrade planer hamnade vi på nype, alltså haha.. kom hem runt 04.30.. däckade fiint efter ett lite speciellt telefonsamtal.

lördag: vare bara att ta sig upp för att dra till bauhaus, blev jobb 10.00 - 18.50. sen drog jag hem, fixade mig & hade räkmys med mami.

efter massa ändrade planer drog jag till retro - där paulina, amanda, niki & killarna i klassen var :) vi förade lite & så. sen drog vi vidare på julfest på klubb blå, träffade massa nytt & gammalt folk där, lyckad kväll!


-


Imorn äre fredag!

skola idag, hade dock bara en lektion.. sen drog jag hem & bara chillade - åt god mat, bakade daimkladdkaka, kollade tv osv. sen drog jag till bauhaus, blev jobb 15.25 - 20.10, skönt att mobilen dog når jag satt i driven.. är iallafall hemma nu, ska äta kladdkaka & kolla film (y)


Glömde bloggen lite :$

igår (tisdag): chill skoldag, somvanligt typ.. sen drog jag hem, drack minst fem koppar kaffe, kollade tv, åt god mat osv. lite senare drog jag till gymmet - körde 30min cykel + ben/rumpa! sen blev de hem igen för dusch & mys framför ph.

idag (onsdag): försov mig & missade första lektionen.. efter skolan drog jag & paulina till jakan :) vi köpte pk, satte oss i bibblan & bara pratade. sen letade vi bikini, tror dock att de lite fel årstid för de, hehe..

lite senare hade jag sjukgymnast, fick "det vanliga" - massage, värme, elektricitet, akupunktur osv. tror även att jag somnade en stund, sjukt skönt! sen drog jag hem, åt god mat & sen drog jag till gymmet för ett indoor walkingpass! har precis duschat & nu väntar jag på paradiseee.


Tio saker jag uppskattar

♥ folk som släpper fram en i t.ex. matkön när de ser att man bara har en vara - så sjukt snällt, speciellt om de själva har typ tusen varor.

♥ folk som hoppar in ett säte på bussen när de ser att de börjar bli fullt - förlåt, men vad fan är grejen med att sitta själv på en tvåplats? jag lovar, man dör inte bara för att de sitter någon bredvid!

♥ folk som ger komplimanger till randoms - jag själv är lite feg när de gäller sånt, men det kan verkligen göra ens dag om någon säger "vad fina naglar", "vad fint hår" osv.

speciellt tjejer som kan säga något bra om andra tjejer - man blir nästan förvånad när de händer nu förtiden..

♥ folk som ger alla människor en chans - allt är så ytligt nuförtiden, det är synd. folk som kanske inte når upp till dagens ideal får ofta inte ens en chans att visa vilken fin insida de har.

♥ folk som är ärliga, säger vad de tycker & står upp för sin sak - behöver jag ens säga nånting?

♥ att umgås med familjen - alla har nog haft en period i livet när de inte gärna umgås med sin släkt & familj, men jag har börjat uppskatta det så sjukt mycket på senaste tiden. 

♥ folk som hjälper andra - utan att kräva någonting tillbaka, big up!

♥ vänner som hör av sig & vill hitta på saker - speciellt nu under vintern när allt annat är så mörkt & tråkigt..

trevliga människor överhuvudtaget - kan vara nått så enkelt som ett litet leende eller så!

Måndag

försov mig imorse, men övningskörde till skolan, så missade inte såå mycket.. annars rullade skoldagen på, fick faktiskt lite saker gjorda! efter skolan drog jag hem, drack minst fem koppar kaffe, åt god mat osv. lite senare drog jag till gymmet - körde 15min crosstrainer + 15min rodd, sen hann jag inte så mycket mer..

ibland kan de enklaste även vara de godaste


Fick hem ett paket idag!

ny myströja (min var ju för sliten..), två bh'ar, ett linne & nya uggs!


24 dagar kvar till Kap Verde!

snälla, låt tiden gå fort! men de lär den ju göra med tanke på alla planer! speciellt julen, att bara få umgås med familjen, mysa med livia & äta godis :$ ska dessutom försöka fixa lite extra jobbpass & lite annat..

måndag: 
tisdag: 
onsdag: sjukgymnast
torsdag: jobb 15.25 - 20.25
fredag: lucia
lördag: fira lydia!
söndag: dansens hus med mami, adventsfika?

måndag:
tisdag:
onsdag:
torsdag: pernilla kommer hem :)
fredag: julavslutning, 18årsfest!
lördag: jobb 8.45 - 16
söndag: jobb 8.45 - 16, adventsfika?

måndag: jobb 15.45 - 20.25
tisdag: julafton (hos mormor)
onsdag: juldagen (hos mormor)
torsdag: annandag jul (också hos mormor)
fredag: jobb 10 -14.30
lördag:
söndag:

måndag: 
tisdag: nyårsafton!
onsdag: nyårsdagen
torsdag: fira paulina + kap verde!

Mys!


Lördag & söndag

lördag: jobb 08.45 - 16.00. sen drog jag hem, åt & fixade mig. sen drog jag till stan, mötte paulina :) vi träffade även anthony en stund :) sen drog vi till retro - där lucas, jonathan, oscar & conny var :) vi hann ta två öl innan vi drog vidare.. hamnade på toxic, vilket var helt okej! fick skjuts hem av kilis & simon, tack!

söndag: jobb 08.45 - 15.45, satt i driven & sågen hela dagen, så segt.. efter jobbet drog jag till elisabeth - där therese, dia, livia, mormor & jocke var :) köpte med mig pizza (y) sen fikade vi, pratade massa, myste med livia osv. somnade även en stund, helt trött.. nu blire solsidan & massa gott!


Kap Verde här kommer vi!

att sitta uppe hela natten, prata resor & dygna för att sen spontanboka en resa till AFRIKA med bästbästa tjejen kan ha varit de sjukaste jag gjort, men jag är samtidigt så jävla glad! #27dagarkvar


Långhelg

onsdag: försov mig & missade halva skoldagen.. sen drog jag direkt till bauhaus, jobbade 15.25 - 20.25. sen hämtade mami mig, hämtade även paulina påvägen :) vi köpte chips, dipp & cola (y) sen drog vi till mig, kollade paradise, myste osv. sen sov hon här.

torsdag: chillade vi här hela dagen - åt god mat, rökte vattenpipa osv. sen drog vi till gymmet - körde 30min cykel + lite allt möjligt! sen drog vi till mig igen & fortsatte chilla - kollade tv, åt kycklingfajitas, fixade naglarna osv. sen skulle vi dygna, men råkade somna ett par timmar..

fredag: gick vi upp 08.00 för att fixa en sak, eller pau väckte mig lite senare "elina, betala", så jag betalade halvt i sömnen, hahaha vi är sjuka i huvet..

annars har vi bara chillat här. lite senare drog vi till komet för att sola (y) sen mötte vi lydia, jasmine & gudon :) vi drog vidare till sisi cafe - där vi rökte vattenpipa, pratade massa & så. blev dock en tidig kväll, så ska ha lite filmmys, ensam för först gången på jagvetintehurlänge, hehe..


I need to get awaaay


Hola!

försov mig imorse, så ingen skola för min del.. har chillat hemma hela dagen. lite senare mötte jag sofia på bussen :) vi drog till gymmet - körde 30min cykel + lite allt möjligt, tills jag började må sjukt illa..


Un voyage à Paris

(En resa till Paris)

Franska språket är världens fjärde största språk och omkring 109 miljoner människor har det som modersmål. Utöver det talar ytterligare 81 miljoner människor runt om i världen franska som andra språk. Efter engelskan är det världens mest studerade språk. På Upplands Bro gymnasium kan elever välja franska inom moderna språk. UBG har en mycket engagerad och kompetent lärare i franska vid namn Linda Svedin. Det här är mitt tredje år jag studerar franska och de andra året med Linda som lärare.

När hon kom till skolan började vi tillsammans planera en studieresa till Paris. Planeringen fortsatte och resan gick av stapeln i mitten av april 2013. Vi var 19 elever som tillsammans med lärarna Linda och Natalie tog planet från Arlanda med destination Orly, Paris! Väl framme i Paris inkvarterades vi i franska studenters familjer och två av oss bodde hemma hos läraren i den franska skolan som vi besökte.

Linda har sedan tidigare ett samarbete med en fransk gymnasieskola vid namn Lycée Jules Ferry de Versailles i Versaille, en förort till Paris. Syftet med resan var att träna det franska språket, uppleva Paris och att lära känna franska elever. Under resan gjorde vi olika utflykter och studiebesök vilket var mycket givande, roligt samt lärorikt.

På tisdagseftermiddagen tog vi oss till Arlanda och mötte upp de andra Parisresenärerna. Alla var supertaggade under flygresan! Vi landade i Orly, Paris sent på tisdagskvällen. Då väntade taxibilar som tog oss till skolan där de franska eleverna tog emot oss. Vi blev placerade hos de franska elevernas familjer. Jag och Gudon bodde hos Matilde, den franska läraren. Vi packade upp, åt en enkel middag för att därefter gå och lägga oss.

 

På onsdagen vaknade vi tidigt för att hinna med så mycket som möjligt under dagen. Fast vi hade gått upp tidigt slutade det med att Matilde fick skicka med oss frukost att äta på tåget in till Paris. Vi spenderade hela dagen där med tio franska elever som guidade oss runt i Paris. Vi såg utsidan av det kände museet Louvres där bl.a. Mona Lisa hänger, slottet Touleirs, världens kändaste kabaré Moulin rouge och mycket annat. Vi gick längs Champs-Élysées upp till Triumfbågen. Vi hann även med att äta lunchbuffé på Pizza hut. Det kanske inte var speciellt franskt, men jag kan lova att det satt bra i magen efter all promenad!

Därefter åkte vi ”hem” där Matilde väntade med middag. Efter middagen fick vi skjuts till bargatan för att kolla på en fotbollsmatch, men det var fullt på alla barer så vi fick stå utanför, i regnet. Men det var en upplevelse och intressant att se hur engagerade fransmännen är när deras lag spelar!

På torsdagen vaknade vi ännu tidigare för att spendera ännu en dag i Paris, denna gång lite mer på egen hand. Vi gick upp för det 324 meter höga Eiffeltornet och blev mer och mer fascinerade över utsikten för varje ”våning”. Vi såg även Notre Dame, ni vet den kända kyrkan där Quasimodo från ”Ringaren i Notre Dame” håller till och en massa annat. Vi åt lunch på KFC (ej franskt).

Vi hann även med lite shopping och fika på stan. Sedan åkte vi "hem" en stund innan jag och Gudon gick till en Indisk restaurang (inte heller franskt) i närheten för fin middag. Det var ju trots allt sista kvällen. De som jobbade där bjöd oss på förrätt. Jag har nog aldrig varit så mätt i hela mitt liv!

På fredagen vaknade jag av att Gudon ropade "Elina, vi ska åka om 10 minuter", så det var bara att slänga på sig kläder! Vi mötte de övriga i gruppen och fick se slottet i Versaille. Efter detta åkte vi till den franska skolan och eleverna där visade sin skolmatsal, vilket var lite annorlunda jämfört med vår svenska… Man tog en bricka och sedan fick man välja en förrätt, en varmrätt samt en efterrätt. Efter det åkte alla svenska elever till bargatan, fast jag och Gudon åt lunch på Mc Donalds (denna gång blev det amerikanskt) samt fikade på en mysig creperia istället. Vi kunde ju inte åka tillbaka till Sverige utan att ha ätit en fransk crepe!

Vi åkte efter detta tillbaka till skolan eftersom de franska eleverna hade fixat en "fest" innan det var dags för oss att åka hemåt. Det var en annan stämning på flyget hem om man jämför med ditresan. Alla var betydligt tröttare nu och minst hälften av oss sov under hemresan. Jag tror att vi alla försökte smälta alla intryck och upplevelser vi fått de senaste dagarna.

Resan var i stort sätt ”sjukt bra!”. Allt blev kanske inte riktigt som vi hade tänkt oss… Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur stor staden faktiskt är och med tanke på det var vår tidsmarginal minimal. Men jag måste säga att vi hann med en hel del under dessa dagar. Det var nästan lite svårt att ta in det hela… Ena sekunden var man längst uppe i Eiffeltornet eller utanför Notre Dame och nästa sekund satt man på planet på väg hem…

De franska elevernas mål var att lära sig bättre engelska, så att vi skulle lära oss franska kom lite i andra hand. Men det är tanken som räknas och jag kan inte säga att jag inte lärde mig något av denna resa. Att se alla dessa platser, träffa franska elever, se deras skolmiljö, bo hos en fransyska osv. var oerhört lärorikt! Vi pratade dessutom franska så fort vi fick chansen. 

Back to school

kom hem från runt 12.00 imorse, hann bara hem & lämna väskan, sen blev de iväg till skolan. jag & paulina kollade dock mest resor, fan vad taggad jag är! efter skolan drog jag hem & tog en powernap (y) annars har jag inte hunnit med så mycket mer, förutom lagat god mat till la familia. hatar att jag aldrig hinner gymma..

nivå i fredags!


Kyssning till Helsingfors!

i lördags åkte jag på kryssning med mami & moster :) vi har ätit två middags -och två frukostbuffeer, massa annat gott, shoppat i taxfreen, kollat på 70's show, druckit drinkar, dansat, spelat bingo, en heldag i helsingfors med shopping, fika osv. har haft de supermysigt! fick även med mig lite fint hem (y)

tog dock inga bilder.. så google bjuder på de!


Grattis bloggen 5år!

-

RSS 2.0