Den 20-åriga kvinnan befinner sig på sjukhus och hennes tillstånd är kritiskt.

Trots att allt fler människor protesterar mot det ökade kvinnovåldet i Indien, sedan våldtäkten på en student i New Delhi 2012 som fick dödlig utgång, så ökar anmälningarna av våldtäkter. Nyligen våldtogs en dansk turist som var på semester i New Delhi.

Gruppvåldtäkten i Västbengalen skedde efter att det blev känt att den 20-åriga kvinnan hade ett förhållande med en man som kom från ett annat område och en annan kulturell bakgrund.

– Förhållandet pågick i nästan fem år. När mannen besökte kvinnans by i måndags för att fria, så fick byborna syn på honom och organiserade en skendomstol, där båda fick sitta med fastbundna händer, sade polischefen C Sudhakar, från Birbhum-distriktet till BBC.

Paret blev dömt att böta 400 dollar tillsammans. Mannen betalade sin del men kvinnans familj hade inte råd.

Byäldsten som var en släkting till kvinnan, uppmanade då byborna att våldta henne med orden: ”Hennes familj kan inte betala, varsågoda – ha så kul”.

Polisen har arresterat 13 män, inklusive byäldsten."

tror inte att nån missat vad som pågår i Indien, inte bara just nu.. utan det här är tydligen deras kultur, det är så man gör helt enkelt. det är så hemskt & motbjudande att vad jag ska ta mig till. "fyfan" är de enda jag har att säga egentligen! innan allt detta kom fram ville jag faktiskt åka dit, nu skulle jag aldrig sätta min fot där!