Helgen

I fredags var vi lediga, men stannade i Cienfuegos. Tog det lugnt & åt lunch innan vi skulle på en workshop i ett galleri. hamnade dock på fel galleri.. men vi var välkomna där också, så vi hängde kvar ett par timmar, spelade domino & så, haha.. efter middagen mötte vi upp samma personer igen & drog till trädgården för en spelning.

I lördags tog vi det också lugnt. Åt lunch på big bang, sen köpte vi churros & satte oss i en park. Lite senare åt vi grillspett på prado, kostar 60kr (vilket är mycket här..), men så värt! Efter middagen hamnade vi på en rumbafestival på gatan. Sen mötte vi resten av klassen & drog till någras casa med takterrass.

I söndags storstädade vi. Sen blev de pizza till lunch innan vi drog till hipstercafet för att plugga. Blev kvar där enda tills det var dags för middag hemma. Efter middagen tog vi en promenad bara.

I måndags hade vi danslektion efter skolan. Sen åt vi glass på coppelia innan vi gick hem för att plugga. Efter maten satte vi oss ute på terrassen innan det var dags för terrys för salsa. 


Onsdag & torsdag

I onsdags efter skolan satte jag mig vid vattnet, pluggade & lyssnade på musik, sen blev de ner till piña ett par timmar innan vi åt middag på shekinah (y) resten av kvällen tog vi det bara lugnt.

I torsdags tog vi färjan ut till Castillo de jagua vid åtta. Gick runt där & fick en guidad tur. Sen drog vi till rancho luna, började dock regna efter en stund så vi drog hem istället. Åt lunch på mamparas & glass efteråt (y) Lite senare kollade vi på vår danslärares elever när de tränade & fick även vara med som pausunderhållning, haha.. efter det åt vi middag på big bang, blev lasagne för min del (y)


Måndagar är bästa dagen

I söndags strosade vi mest runt, åt grillspett på piña, mötte en av killarna, åt glass på copelia & tog en promenad längs malecon. När vi satt på piña bjöd en kille in oss till hans spelning där på kvällen, men han levde inte upp till det han lovat, haha..

I måndags strosade vi runt somvanligt, åt hamburgare på big bang, gick till parken & så. Lite senare mötte vi grabbarna på piña för lite salsa & svenskalektion, hehe.. Sen åt vi middag på gato negro, det som är hemma hos någon. Kvällen spenderades på terrys somvanligt.

I tisdags efter skolan strosade vi mest runt. Sen drog jag ut & sprang innan middagen - blev ner längs malecon + en promenad tillbaka! Lite senare var det dags för konsert & konstutställning på gatan.


Skola, salsa, dykning & strandhäng

I tisdags strosade vi mest runt efter skolan, åt lunch på mamparas. Kvällen spenderades på piña.

I onsdags hade vi lektion 13 - 16 istället för 9 - 12, vilket förstörde hela dagen.. hann ringa hem & plugga lite innan iallafall. Sen drog jag ut & sprang innan middagen - blev ner längs malecon & en promenad tillbaka!

I torsdags tog vi det bara lugnt efter skolan. På kvällen drog vi till trädgården & terrys för salsa.

I fredags var vi lediga, så vi drog ett ställe vid playa giron för att snorkla. jag passade även på att dyka, vilket jag inte ångrar! Såg massa doris, zebra, "lejon" & neonfärgade fiskar, en elektrisk ål (?), en sjöhäst, två hummrar osv. På kvällen blev de piña & artecs, vilket var kul eftersom de var ovanligt mycket salsa där.

I lördags mötte vi grabbarna & tog båten till rancho luna, finstranden. Tog rätt lång tid, men det var fint & i princip gratis. Solade & badade hela dagen. Precis när vi skulle gå började det ösregna, men det gick snabbt över. Efter middagen drog vi till piña en stund.


Livet på Kuba

I lördags strosade vi mest runt, pratade rätt länge med alla där hemma, tog en frappe på hipstercafet & så. Fick jättegod mat hemma på kvällen för att de skulle ha fest. Efter middagen drack vi sangria på prado takterrass, vilket var trevligt! Sen blev de piña en stund innan vi drog vidare till Costa sur, vilket var tråkigt eftersom de spelade housemusik..

I söndags åkte vi till el nicho, ett naturreservat med vattenfall & så. Kubanerna hade varnat oss för att vi skulle frysa ihjäl däruppe, men det var lite varmare än svensk sommar, haha.. vattnet var uppfriskande & vi badade massor. Åt även lunch där & fick vänta över en timme på maten, tur att den var god.. blev kyckling & bönris för min del (y) när vi kom hem tog vi det bara lugnt & åt middag hemma.

I måndags började vi en timme senare för att chichi, läraren skulle skriva ut papper (bara på kuba, haha..) efter skolan hade vi danslektion, men jag kollade bara på den här gången. Sen åt vi pasta på mamparas & fick vänta över en timme på maten igen.. hann inte med så mycket mer. Fick iallafall supergod mat hemma (y) sen drog vi till piña en stund innan det var dags för salsa på terrys, måste varit roligaste kvällen hittills med massa salsa! Avslutade kvällen på Bennys.


De senaste dagarna

I måndags efter skolan åt vi pasta på prado. Sen strosade vi runt lite innan vi gick hem & tog det lugnt, körde lite lekar. Efter middagen var jag så trött att jag somnade..

I tisdags skulle jag vara duktig & gå till skolan fast alla andra skolkade, men hade missuppfattat mötesplatsen, så gick till skolan (vi skulle tydligen samlas i parken..) så gick hem igen, mötte de andra & drog till rancho luna, finstranden. Solade & badade hela dagen, vilket var skönt! Åt middag hemma & somnade efter..

I onsdags efter skolan hade vi danslektion, körde mest salsa. Sen åt vi lite tostones på mamparas innan vi tog tag i plugget. Lite senare åt vi middag på gato negro, som är  som att sitta hemma hos någon, supergott & billigt!

I torsdags efter skolan testade vi en danslektion med en kubansk kille vi känner. Sen pluggade vi lite innan vi mötte vår andra danslärare för att kolla på hennes elever när de tränade, fick även vara med lite som pausunderhållning, haha.. Sen blev de middag på shekinah, som är israeliskt/mexikansk.

I fredags hade vi lite redovisning/avslutning på introkursen, vilket kändes bra! Efter skolan fixade vi lite saker, sen var vi påväg till en födelsedagsfest hos en kubansk tjej när vi fick reda på vad som hänt i Stockholm.. ringde hem direkt & är så tacksam för att mina nära & kära är i säkerhet. tankarna går till dem som inte kan ta sig hem, de som väntar på någon där hemma & de som aldrig kommer att få komma hem 💕

Efter att vi hämtat oss en aning bestämde vi oss för att tänka på annat & fortsatte dagens planer, men inte riktigt som vanligt.. festen var i en trädgård med mangoträd som nästan droppade mogna mangos i huvet på oss, vi spelade domino, lyssnade på musik & kubanerna hade lagat mat hela dagen. Lite senare drog vi vidare till artecs för att dansa, sen blev de lite häng på malecon.


Helgen i Cienfuegos

I torsdags efter skolan tog vi ned resten av klassen till churrosstället (y) sen strosade vi mest runt. Efter middagen tog jag det bara lugnt i hopp om att bli frisk..

I fredags efter skolan åt vi pasta på las mamparas. Sen strosade vi mest runt. Åt middag på shekina innan vi gick till piña,  blev en tidig kväll för mig eftersom jag är sjuk.. 

I lördags tog vi lite sovmorgon. Sen drog vi till club Cienfuegos, där de har pool. Solade & badade hela dagen. Sen blev de hem för att äta middag. Kvällen spenderades på piña.

I söndags åkte vi till rancho luna, finstranden. Solade & badade hela dagen. När jag kom hem tog jag tag i tvätten & städade lite. Sen åt vi middag hemma & stannade där.

RSS 2.0