Senaste veckan

Denhär veckan har bestått av jobb måndag - fredag, yes midsommarafton också! Har varit i gallerian, farsta & kista. Annars har jag gymmat somvanligt, även om sl ställt till det.. Att åka 3,5h innan jobbet är väl ändå rätt gott im tid? Men tydligen inte om man ska åka med sl.. Har även träffat k, vi gjorde inget speciellt igår med tanke på att båda jobbade. Gjorde lite god mat, kollade serier & så iallafall. Idag ska vi hem till mormor en stund.


Hemma igen

Då har det gått en vecka sen jag kom hem.. Har mest träffat k, planerat in lite jobb, ätit massa god mat, kommit igång med träningen (det var & är fortfarande sjukt jobbigt efter nästan fyra månaders uppehåll..), suttit ute på baksidan lite, hälsat på mormor ett par gånger, köpt lite nya kläder, firat Elisabeths födelsedag & Jockes examen med släkten!


Havanna

I tisdags strosade vi runt ännu en dag, åt god mat & drack kaffe (y) sen tog vi nattbussen till Havanna.

När vi kom fram på onsdagen åt vi hummusmacka på el cafe (y) sen strosade vi bara runt resten av dagen. På kvällen åt vi pizza (y) lite senare mötte vi resten av klassen & drog vidare till en bar/takterrass.

I torsdags åt vi brunch på el cafe (y) sen strosade vi runt somvanligt. Åt hamburgare till middag (y) sen drog vi till fabrica de arte, vilket var helt okej.

I fredags blev de el cafe, igen haha.. sen drog vi till revolutionsmuseet, vilket var intressant & så. Sen tog jag en sista runda i butikerna, men det finns knappt någonting jag vill köpa med mig hem.. På kvällen åt vi middag på favvostället, blev kycklingtacos för min del (y) sen promenerade vi bara runt.

I lördags hann jag inte göra så mycket mer än att äta frukost innan det var dags att åka till flygplatsen & vidare mot sverige. Nu sitter jag på flygplatsen i Amsterdam & väntar på mitt flyg, känns såå konstigt att ha fritt internet..


Santiago de Cuba

I fredags strosade vi mest runt, kollade moncadabasen/museet, åt god mat & drack kaffe (y) på kvällen drog vi ut för att dansa, som vi senare insåg var typ omöjligt i den här staden.. kanske inte alltid är så, men nu under lågsäsong när dessutom alla bara vill lura dig..

I lördags strosade vi runt hela dagen, åt god mat & drack kaffe (y) på kvällen stötte vi på några från klassen & satte oss i en park ett tag, vilket var trevligt!

I söndags åt vi god mat innan vi drog till kyrkogården där fidel & jose marti ligger begravda. Sen fortsatte vi till casa de la musica för att kolla på en rumbaspelning, började dock senare än vi trott & vi var tvungna att äta middag, så drog efter en stund.. Sen blev de en rätt tidig kväll.

I måndags strosade vi runt ännu mer, åt god mat, drack kaffe & fixade lite saker. På kvällen tog vi det bara lugnt. Santiago har varit en ganska svår stad.. Vi hade hört det innan att antingen hatar man eller så älskar man staden.. inte för att jag hatar den. Det har varit jättehäftigt med alla historiska platser, men är lite besviken för att det inte var så mycket dans & kultur som vi hoppats på.


Baracoa

I måndags åkte vi somsagt vidare till baracoa. När vi kom fram tog vi det bara lugnt. Sen åt vi middag i vårat casa, blev pescado de coco som var hur gott som helst (y) sen tog vi bara en promenad innan vi somnade.

I tisdags åkte vi iväg på utflykt till en nationalpark där vi åkte lite båt, vandrade, badade i en naturlig källa, besökte en svart & en vit strand. Avslutade med god lunch, bkev bläckfisk för min del (y) när vi kom hem gick vi runt lite i stan innan det var dags för middag, inte lika gott tyvärr.. efter maten drog vi ut & dansade salsa i ungefär 5min, men på den stunden hinner man tydligen få ännu en ofrivillig novio, haha..

I onsdags åkte vi iväg på utflykt igen, blev dock inte riktigt som vi tänkt oss.. Men hamnade tillslut vid en nationalpark med ett vattenfall där man även kunde bada, vilket var härligt! När vi kom tillbaka gick vi runt lite, åt vi god middag, blev bläckfisk i kokos för min del (y) efter maten drog vi ut för att kolla på en reggeaspelning & sen blev de vidare för att dansa, bästa kvällen på länge!

I torsdags strosade vi mest runt & åt god lunch, blev bläckfisken i kokos igen (y) sen åkte vi tillbaka till Santiago De Cuba, värsta taxiresan hittills.. väl framme möttes vi däremot av snällaste casagubben. Den gick vi ut för att äta middag.


RSS 2.0