Skolavslutning, Varadero, Baracao

I onsdags efter skolan åt vi pizza på favvostället (y) sen strosade vi mest runt, fixade lite saker & så. Sen drog jag ut & sprang - blev ner längs malecon + en promenad tillbaka! Sen blev de middag på gato negro (y) efter middagen drog vi till piña en stund innan det var dags för konsert på teatro terry, vilket var bra!

I torsdags efter skolan åt vi lunch & sen satte oss på buena pipa en stund. På kvällen hade vi dans i danslärarens lokal, stannade även kvar för kolla på hennes elever en sista gång.. Sen blev de middag på shekinah igen i vanlig ordning. Lite senare drog vi till piña & vidare till artex.

I fredags hade vi avslutning med diplomutdelning & så. Sen åt vi lunch, tog ut pengar, fixade uppehållstillstånd så att man får stanna i landet & sådär. Åt en sista middag hemma. Sen satte vi oss i José Martiparken innan det var dags för en spelning i trädgården. Sen blev de malecon en stund för att säga hejdå till folk.

I lördags åkte vi till varadero. När vi kom fram åt vi lunch innan vi drog till stranden. Solade & badade resten av dagen. Sen blev de pizza till middag (y)

Söndagen spenderades på stranden med sol & bad. Sen tog vi nattbussen till Santiago De Cuba. Tog 15h, men när vi kom fram bestämde vi oss ganska spontant att åka vidare 5h till baracoa.


Tiden flyger iväg

I onsdags hade vi föreläsning om blockaden. Sen strosade vi mest runt, åt lunch & fixade lite saker. Åt middag hemma & sen satte vi oss bara på vår trappa utanför huset. Sen gick kubaniseringen över styr när vi gick ner till pradon & spelade reggeaton ur egen högtalare, haha..

I torsdags kollade vi film halva lektionen. efter skolan åt vi grillspett på favvostället & sen blev de en glass påvägen hem (y) lite senare åt vi tostones innan det var dags för danslektion i danslärarens lokal. Stannade även kvar för att kolla på hennes elever, somvanligt hehe..

I fredags var vi lediga. Strosade mest runt på dagen. Drog även ut & sprang - blev ner längs malecon + en promenad tillbaka! Sen drog vi till piña en stund innan vi åt middag på gato negro (y) kvällen spenderades på piña.

I lördags fixade vi lite innan vi åkte till rancho luna. Solade & badade hela dagen. På kvällen åt vi grillspett på prado (y) sen hängde vi på galleriet resten av kvällen & dansade.

I söndags regnade det till & från hela dagen. Drog till piña & sen vidare till galleriet en stund iallafall. Sen åt vi pasta på prado till middag & en promenad i ösregnet. Det var länge sen man skrattade såå mycket..

I måndags hade vi dans efter skolan, testade folkdans. Sen drog vi hem en stund innan det var dags för nästa danslektion på piña, hehe.. åt middag på gato negro (y) sen var det sista måndagen på terrys, vilket bara var konstigt.. vi har definitivt haft våra bästa kvällar där!

I tisdags åt vi lunch på italienska. Sen planerade vi hur vi ska åka runt & bokade taxi/buss/casa. Sen pluggade vi lite innan middagen, blev gato negro igen (y)  


Inte långt kvar nu..

I söndags strosade vi mest runt. Sen drog jag ut & sprang - blev ner längs malecon + en promenad tillbaka! Åt middag hemma & efter maten tog vi bara en promenad.

I måndags strosade vi mest runt efter skolan. Råkade somna en stund. Åt middag på gato negro (y) sen drog vi till terrys, men vi var för trötta för att dansa.. så satt ute i parken en stund innan vi gick hem.

I tisdags hade vi dans efter skolan, körde en egen koreografi igen! Sen blev de hem en stund innan jag drog ut & sprang - blev ner längs malecon + en promenad tillbaka! Sen blev de middag på gato negro & glass till efterrätt (y) satte oss vid malecon en stund.


En bättre vecka

I tisdags efter skolan åt vi lasagne på nya favoritstället (y) Sen råkade vi somna ett par timmar. När vi vaknade drog vi till piña en stund innan vi åt middag på gato negro (y)

I onsdags efter skolan hade vi danslektion, körde en egen koreografi! Åt middag hemma innan vi gick ner & satte oss vid malecon. Lite senare var det dags för Jacob Forever (kubas bästa reggeatonartist, dock får han nog byta namn om han ska bli känd i resten av världen, haha..) var en superbra kväll iallafall!

I torsdags hade vi lektion på eftermiddagen istället. Efter skolan hann vi inte göra så mycket innan vi hade danslektion i danslärarens lokal. Stannade även kvar för att kolla på hennes elever. Sen blev det middag på shekinah (y)

I fredags hade vi föreläsning om specielutbildning. Sen tog vi en glass innan vi åkte till rancho luna för att sola & bada resten av dagen. När vi kom hem blev de middag på shekinah igen & glass till efterrätt (y) sen satte vi oss på buena pipa en stund.

I lördags åkte vi till cava de pescua för att snorkla, sola & bada. På kvällen satt vi på en takterrass ett tag innan vi drog till buena pipa, som var rätt dött.. så vi hamnade på malecon istället.


En lugn helg med Santa Clara

I lördags tog vi det bara lugnt, fixade lite saker & så. Sen åt vi middag hemma. Efter middagen drog vi till terrys.

I söndags åkte vi till santa clara för att kolla Che Guevaras memorial, museum, tåget, hotellet & så. Åt även lunch & fikade i stan innan vi åkte tillbaka till cienfuegos. Efter middagen tog vi bara en promenad.

I måndags när vi kom till skolan fick vi reda på att vi hade lektion på eftermiddagen istället.. åt grillspett till lunch iallafall (y) efter skolan drog vi till piña ett par timmar innan det var dags för middag. Efter middagen drog vi till terrys, men det var dött pga att ett annat band spelade.. så vi hamnade på buena pipa, hipstercafet istället. 


Tillbaka i Cienfuegos

I onsdags efter skolan åt vi lunch, glass på coppelia & sen satte vi oss på hipstercafet för att plugga. Åt middag på gato negro. Sen satte vi oss uppe på taket, spelade domino & så innan vi drog till piña en stund.

I tordags åt vi lunch i skolan, sen strosade vi mest runt, fixade lite saker & så. Sen drog jag ut & sprang - blev ner längs malecon + en promenad tillbaka! Sen åt vi middag på gato negro. Kvällen spenderades i en park nära oss.

I fredags hade vi redovisning för första nivån, vilket gick helt okej tror jag.. efter skolan åt vi lunch & churros (y) sen råkade vi somna lite för länge.. vaknade lagom till middagen. Sen drog vi till hipstercafet ett par timmar innan det var dags för atrex. 


La Habana

I fredags åkte vi till Havanna. Kom fram runt tre & åt god mat på Danny. Sen strosade vi mest runt & hade det bra. Lite senare köpte vi hem pizza som vi åt på takterrassen. Sen drog vi till fabrica de arte, vilket var första gången för mig, så det var häftigt!

I lördags strosade vi runt hela dagen, vilket är det man gör i havanna. Hann även kolla lite i affärer & fick med mig en virkad topp (y) lite senare åt vi tapas på favvostället innan vi drog till 1830, en superbra salsaklubb! 

I söndags strosade vi runt ännu mer, åt hummusmacka på el cafe (y) det var typ det vi gjorde, gick runt & åt god mat (när det väl finns..) lite senare köpte vi hem pizza igen & somnade rätt tidigt.

I måndags gick vi upp 04.20 för att fira första maj. Började med att vi gick med folkmassorna mot plaza revolucion. Alla hade röda, blåa & vita kläder. Vid 07.30 drog det igång, folkmassorna började tåga mot torget, dansa & spela musik. När vi kom fram höll en man tal "viva kuba, hasta la victoria siempre, viva.." & folk hurrade! Häftigt att ha sett. När firandet var slut drog vi blev de ännu en hel dag på stan. På kvällen åt vi på favvostället igen & sen satte vi oss på en bar, vilket var trevligt!

I tisdags vaknade vi tidigt för att äta hummusmacka på el cafe (y) sen blev de lite shopping innan vi åkte hem igen, fick med mig två jeanskjolar nästan gratis (y) har nog aldrig varit så skönt att komma tillbaka till cienfuegos, duscha & äta hemma..


Juste, jag har en blogg

I tisdags & onsdags åt vi lunch i skolan. Sen hängde vi vid club cienfuegos, poolen resten av dagen. Solade & badade de massor. Sen åt vi middag på gato negro (y) efter middagen tog vi det bara lugnt, åt glass på coppelia & så.

I torsdags efter skolan åt vi lunch & fixade lite saker. Sen drog jag ut & sprang - blev ner längs malecon + en promenad tillbaka! Efter middagen strosade vi mest runt & åt glass igen (y)


RSS 2.0