Min "bakgrund" eller vad säger man?

det var ett jävla tjat om vart jag kommer ifrån, att jag inte skulle vara svensk, mina släktingar osv. så jag tänkte skriva ett lite längre inlägg om det nu, för er som är intresserade. det har nämnligen varit såhär i hela mitt liv, vart jag än går, vilka jag än träffar. samma sak - "vart kommer du ifrån?", "du kan inte vara helsvensk" osv. helt ärligt vet jag inte själv så mycket om min bakgrund. min släkt är väldigt komplicerad.. men jag ska berätta det jag vet & försöka förklara så att ni fårstår.

jag, min bror, mamma, pappa & deras föräldrar är födda i Sverige. så jag själv kan inte förstå varför jag inte skulle kalla mig för svensk? 

mammas sida
min morfar är så svensk man kan bli. min mormor också, hennes förfäder har bott här i hundratals år. MEN om man går tillbaka ännu längre än så, alltså 1600-tal (?) är de Valloner ("en fransktalande folkgrupp bosatta i Belgien" - wikipedia) jag antar att jag fått vissa drag därifrån - lite mörkare hy, hår & ögon.

pappas sida

det är här det börjar bli krångligt.. det är inget vi vet så mycket om, eftersom de var väldigt hemliga av sig, ville inte prata om det eller svara på frågor. men på senaste tiden har vi "forskat" lite i det här, just för att det skulle vara kul att veta.

- gammelfarmor (om inte ännu längre bak..)
kommer ursprungligen från Kaukasus ("Stora Kaukasus som i praktiken är gränsen mellan Ryssnland i norr, Georgien och Azerbajdzjan i söder" - wikipedia) så jag antar att jag fått vissa drag därifrån också - lite "mandelformade" ögon, lite mörkare hy, hår & ögon. 

- gammelfarfar 
och min gammelfarfar var finsk (och nej, han var inte zigenare/rom..) utan FINSK. varför jag är tydlig med det är för att jag inte vill förknippas med de människorna. JAG gillar inte deras "religon", sätt att leva, se på andra människor osv.

jag ser mig fortfarande som svensk, just för att det är sååå långt tillbaka. jag skulle kunna säga att "jag är 4% finsk", "4% ryss", "4% vallon" (inte exakta siffror..) men vad gör det för skillnad? 

sen att mina släktingar bor i england, kanada & finland har ingenting med mig eller mitt utseende att göra. det är somsagt för att dem valt att flytta dit. har ju sysslingar i alla tre (england, kanada & finland)

så, nu vet ni hur det ligger till.. om det är något mer ni undrar är det bara att fråga!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0