Rosa bussarna

Tänkte att när jag ändå sitter på bussen & har tid över kan jag berätta lite kort om rosa bussarna, konceptet & hur saker funkar.

Jag hittade rosa bussarna genom ett par vi träffade på en rundresa i kappadokien (turkiet) i våras. Sen började jag kolla upp det mer & mer. När jag hittade den här resan - brasilien/argentina/chile + påskön kände jag bara att det var helt rätt, precis det jag ville göra. Men det finns dom på min resa kombinerat med andra resor innan, en del hoppar av i buenos aires & då kommer även nya personer.

Eftersom det var svårt att få med sig någon bestämde jag mig för att åka ensam & det gör faktiskt de flesta.

Det finns vissa regler som att du inte får paxa sittplats i bussen, eller sovplats på taket vilket gör det väldigt avslappnat att sätta sig & prata med vem som helst.

Ibland bor man på enklare hostel, men de flesta nätterna sover man på busstaket - antingen på en enklare camping eller slår upp bushcamp någonstans längs vägen.

När man når ett mål sätter man ut bänkarna. Det finns ett taklag som ansvarar för att sätta upp pressäningen på taket. sen finns det ett matlag som turas om att laga mat (jag är matlag & har hittils haft en frukost). Städa bussen gör man när man har tid över.

Bussarna är gamla, men hittils har vi intw haft mer problem än att musikkabeln inte fungerade första biten. De är omgjorda så att de finns ett par två platser, fyrplatser med bord & vissa sängplatser. Väskorna har man inne i bussen (under sängplatserna). Sen får man en liten låda att ha det mest nödvändiga i - typ toapapper, tandborste, tallrik, mugg & bestick.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0