Framme i Cienfuegos!

Flygresan gick bra, mötte två tjejer på flygplatsen så att vi tog sällskap till Havanna. Där bodde vi tre nätter i Casa particular (hos familj). Första kvällen gick vi bara ut för att äta, blev kyckling & ris för min del.

Andra dagen hade vi inte ork till så mycket mer än att strosa runt, kolla alla färglada hus & gamla bilar som verkligen finns överallt, köpte lite frukt & la oss i en park. När vi kom hem råkade jag somna, så på kvällen köpte jag bara hem en pizza & satte mig på balkongen.

Tredje dagen gick vi till banken för att växla lite pengar. Sen promenerade jag ner till gamla  stan - såg plaza de armas, plaza veija, plaza de san fransisco, plaza de la catedral & massa annat påvägen. Sen mötte jag en tjej för att äta pizza igen & bara ta det lugnt.

Nu är vi framme i Cienfuegos. Mötte ungefär halva klassen för att åka minibuss hit ner. Väl framme blev vi inkvarterade på campus eller i Casa particular som jag bor i. Delar rum med två sköna tjejer. Vi hade tur & hamnade hos två urgulliga kvinnor i ett jättefint hus & mysigt rum med eget badrum. Maten har hittills varit jättebra. Så här ska vi nog trivas!

Vi har även hunnit bekanta oss lite med staden. Vi började med infomöte med dayni (vår kordinator) följt av stadsvandring. Annars har vi mest strosat runt, testade paella på en restaurang & den statliga glassbaren - där vi nojade över att ha blivit lurade innan vi förstod att notan var på mindre än 5kr (fick liksom växel tillbaka) för två personer.

Idag var första dagen i skolan, fast det var mest introduktion - där de presenterade lärarna, visade oss runt & sen fick vi göra ett test för att se vilken nivå man låg på.. jag hamnade i nybörjargruppen (vilket man räknat med). Efter skolan följde vi med en kvinna & hennes dotter för att äta lunch. Annars har vi varit runt på olika banker & fixat lite saker till skolan. Ikväll verkar de som att de blir livemusik & förhoppningsvis lite salsa. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0